diumenge, 4 de desembre del 2011

EL SÒL PÚBLIC PER A ESCOLES PÚBLIQUES


La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca concentracions el dimecres 21D davant els ajuntaments de València, Castelló, Gandia, Dènia i Elx
Es convoquen accions en desembre contra la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres d’Iniciativa Social (CIS) i una manifestació el 21 de gener

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic -integrada per FAPA-València, FE CCOO PV, FETE UGT PV, STEPV, CGT, CAVECOVA, Escola Valenciana, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica i ADIDE ha acordat convocar mobilitzacions contra la proposta de l’administració de cessió de sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars i una manifestació a València el pròxim dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.
La Plataforma, per tant, realitzarà diverses accions aquest mes de desembre de rebuig a la cessió de sòl públic a les empreses privades per a la construcció de centres d’iniciativa social (CIS), que es concertaran posteriorment. Aquestes accions consisteixen en:

·  Enviament a tots els partits polítics amb representació en els ajuntaments valencians d’un model de moció de rebuig de cessió del seu sòl públic per a aquesta finalitat i acordar que eixe sòl serà per a construcció de centres públics.

·  Proposta de reunió en les Corts Valencianes amb tots els partits polítics per tal d’incidir en els pressupostos de 2012 i retirar l’article 102 de la llei d’acompanyament dels pressupostos en què s’introdueixen els CIS.

·  Concentracions davant dels ajuntaments de València, Castelló, Elx, Dénia, Gandia i Torrent de rebuig a la cessió de sòl públic.

La Plataforma continua amb aquestes accions amb la campanya encetada el curs passat d’oposició a aquesta iniciativa perquè considera que la construcció d’aquest tipus de centres, els CIS, suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.
Per tant, la Plataforma insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i millora de les instal·lacions en els centres que així ho requerisquen.

Descarrega't els cartells de la convocatòria:

Blanc i negre (A3 - A4)


Color


SENSE MOBILITZACIONS LES RETALLADES SERAN MAJORS I LA PRIVATITZACIÓ QUEDARÀ IMPUNE

El STEPV se movilizará contra los recortes
EL PAÍS - Valencia - 04/12/2011

CC OO propone a Educación aumentar la inversión en enseñanza y potenciar la FP para rebajar el fracaso escolar
La conselleria tendrá que analizar más de 200 propuestas elaboradas por sindicatos docentes y padres
LEVANTE-EMV

Las camisetas verdes entran en el Congreso
PÚBLICO | THAÏS MUÑOZ
Un grupo de ciudadanos ha aprovechado la segunda jornada de puertas abiertas para mostrar su rechazo a los recortes en educación.

Cospedal baja sueldos públicos y privatiza la gestión hospitalaria
PÚBLICO
Baja un 3% los sueldos públicos
Los funcionarios trabajarán 2,5 horas más
Fin a la gratuidad total de los libros de texto
Recorta 53 millones a universidad regional
Revisará el baremo de la Dependencia
Se congelará la obra pública
El PSOE acusa a Cospedal de "dinamitar" el estado de Bienestar

¿Discursos para zombies?, por A. Villena


Sólo 33 centros educativos luchan este curso contra el fracaso escolar
Apenas una decena de centros se suma al programa para que los alumnos recuperen asignaturas